Haberler

Kahveyi Hayatımızın Vazgeçilmez Bir Parçası Kılan Sebepler

Kahveyi Hayatımızın Vazgeçilmez Bir Parçası Kılan Sebepler

Kahve Bahane Sohbet Şahane!

Kahveni tek başına içersen sadece lezzetini alırsın ama arkadaşınla sohbet ederken onunla karşılıklı içersen işte o zaman gerçek tadına varırsın. Kahvenin tadı sohbetle çıkar. Dedikodu yaparken ya da en özel konuları konuşurken beraberinde şöyle kallavi bir kahve içmeyi kim istemez ki?

İlk defa Osmanlı Dönemi’nde hayata geçen kahvehanelerin kuruluş nedeni, keyifle sohbet edilecek bir mekânda hep beraber olabilmekti. Mangal ateşinde pişen acı kahveler, en tatlı sohbetlerin mezesi olmayı başardı. Bugün de aynı paylaşımlar devam ediyor. Yeni tarzına kavuşan kahvehaneler, yani kafeler en güzel sohbetlere ev sahipliği yapıyor. “Gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül sohbet ister kahve bahane.” demişler ya, kahve dostlarla birlikte içilirse keyiflidir.

Kahve Hazırlığı: Güne Kahvaltıyla Başlamak

Yeni bir güne başlarken kahvaltı yapmanın önemini bilmeyen yoktur. Peki tüm bunlar kahve için yapılan bir hazırlıksa? Kahvaltı kelimesinin, kahveden önce bir şeyler yemek anlamındaki “kahve altı” sözünden türetilmiş olması, kahvaltının sabah kahvesi için yapılan bir hazırlık süreci olduğunu doğruluyor. Sabah içilen kahve, çabucak toparlanmayı, enerji kazanmayı ve güne hazırlanmayı kolaylaştırır. Hayatın temposunu yakalamak için mis kokulu bir fincan kahve gibisi yoktur.

Neyse Halim Çıksın Falim

Dost meclislerinde yapılan en keyifli konuşmalar kahvesiz olmaz. Merakla kapatılıp, heyecanla bakılan falları da unutmamak lazım. Kahve, gençlerin arkadaşlarıyla buluştukları mekânlarda farklı lezzetler denemekten mutlu oldukları bir keyiftir. Beraber zaman geçirmenin tadına varırken birbirlerine önerdikleri yeni lezzetlerdir. Koşturmalı işlerin, telaşlı alışverişlerin arasına giren küçük bir moladır. Bir fincan kahve, iyi ya da kötü gün sohbetlerinin vazgeçilmez eşlikçisidir.

Bir Yorgunluk Kahvesi İçer misin?

Kahve, sıcak ve soğuk içim şekilleriyle günün en keyifli anlarına eşlik eden harika bir lezzettir. Ders çalışırken uykun gelmesin diye kahve içersin. Başın ağrıdığında hafifletmek için ondan yardım alırsın. Akşam işten eve yorgun dönen babana ya da eşine, yoldan gelen konuklara yorgunluk alsın diye yine bir fincan kahve ikram edersin.

Bitkin ve yorgun olduğun anlarda kendine de bir yorgunluk kahvesi yaparsın. Kahve sadece yorgunluğunu almaz. Kendini dinç ve zinde hissetmeni sağlar. Kahve içerek mutlu olursun. Çünkü o da çikolata gibi mutluluk verir. Seni hem rahatlatır hem de stresini azaltır. Bu arada düzenli olarak kahve içersen yaşlılık döneminde Alzheimer riskini azaltırsın. 

Kahve Sağlığa Faydalıdır

Brezilyalı araştırmacılara göre kahvenin acıları, ağrıları dindirici ve insanı sakinleştirici etkisi var. Tabii her şeyin fazlası zarar! Bu nedenle kahveyi de aşırıya kaçmadan tüketmelisin. Kahvenin, kalbi koruduğu ve ritim bozukluğunu önlediği hakkında görüşler vardır. Kahve güçlü bir antioksidandır, hücreleri yenilemeye yarar. Araştırmalara göre günde 1 – 3 bardak kahve içen kişilerin içmeyenlere oranla daha az kalp ve beyin rahatsızlığı yaşadığını biliyor muydun?

Fiziksel aktivitelerdeki dayanıklılığı artıran kahvenin buram buram gelen o enfes kokusu da çok önemlidir. Bilim insanları, strese sokulmuş farelere kahve kokusu vererek araştırma yapmışlar ve kahvenin strese neden olan protein üzerinde etkili olduğunu görmüşlerdir. İşte, bu nedenle taze kahve kokusu insanları çok mutlu eder. Dumanı üzerinde mis gibi kokan bir fincan kahveye kim hayır diyebilir ki? Kahveyi sadece kendini mutlu etmek için bile içebilirsin.

Önceki
Cezvede Bol Köpüklü Türk Kahvesi Tarifi ve Yapımı!
Önümüzdeki
Chemex Tarifi

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.